Quesadilla s piletinom i sirom

Kulinarska inspiracija koja stiže iz meksičke kuhinje je quesadilla s piletinom i polutvrdim sirom koji se polako topi na zapečenoj tortilji i u ustima.

  • 25 min
  • Jednostavno
Quesadilla s piletinom i sirom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na trake i popecite na jačoj vatri uz miješanje, dok tekućina ne ispari.
  2. Dodajte na ploške narezan luk i na tanke trakice narezanu papriku.
  3. Popecite na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, oko pet minuta.
  4. Dodajte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te pirjajte na laganoj vatri oko pet minuta da se sastojci povežu. Na kraju umiješajte ocijeđeni kukuruz šećerac.
  5. Zagrijte širu tavu i stavite tortilju da se zagrije. Čim se zagrije, po njoj rasporedite naribani sir, po njemu rasporedite nekoliko žlica nadjeva i preklopite jedan dio tortilje preko drugog (u oblik polumjeseca).
  6. Dobro zapecite s obiju strane pa izvadite iz tave i narežite.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo, s umakom od jogurta ili avokada.

Savjet: Koristite sir koji se lagano topi.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa