Pomfrit s ajvarom
- Recept by coolinarika.com -Donosimo recept za pomfrit u kojemu otkrivamo nekoliko trikova za njegovo najhrskavije izdanje. Preporučamo da ga poslužite uz ajvar i uživate u ovom odličnom duetu.
Priprema
Oguljeni krumpir narežite na ploške debljine 1,5-2 cm, a zatim na štapiće. Dobro ga posušite kuhinjskim papirom, pospite mješavinom brašna i Gussnela, pa lagano izmiješajte. U tavi ili fritezi dobro ugrijte ulje, dodajte dio po dio pripremljenog krumpira i pržite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Prženi krumpir (pomfrit) stavite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću, pa lagano posolite.
Posluživanje: Pripremljeni pomfrit poslužite s Ajvarom blagim squeeze.
Savjet: Za bržu pripremu uzmite zamrznute, narezane krumpiriće i popržite.