Svinjski kavarma kebab
- Recept by coolinarika.com -Kavarma je jedno od najukusnijih bugarskih mesnih jela. Svinjetinu i poriluk u kombinaciji s Vegetom pikant i bijelim vinom poslužite s kuhanom rižom ili krumpirom. Dobar tek!
Priprema
Meso narežite na tanje rezance. Posolite i popecite na dobro zagrijanom ulju dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Pečeno meso odložite sa strane, a na istom ulju kratko popecite poriluk narezan na tanke ploškice. Čim poriluk malo povene, dodajte koncentrat rajčice, Vegetu natur chili, prstohvat papra i soli. Lagano promiješajte i pecite još 1 minutu. Dolijte 100 ml vode, vino i vratite pečeno meso. Pustite da zavrije, pa vatru smanjite na najslabije i pirjajte još 4-5 minuta.
Posluživanje: Pospite sitno nasjeckanim lukom i poslužite toplo uz kuhanu rižu ili krumpir.
Savjet: Ako volite intenzivniji okus, stavite dvostruku količinu vina.