Juneća rebra u crvenom umaku

Ljubitelji Podravkinih proizvoda prisutni su diljem regije pa se slavlju velikog jubileja pridružio i influenser Neno Svjetlanović iz Bosne i Hercegovine, koji je pokazao kako spretno i jednostavno pripremiti juneća rebra u crvenom umaku.

  • 180 min
  • Jednostavno
Juneća rebra u crvenom umaku

Sastojci

Za posluživanje:

  • 1 žlica sjeckanog lista peršina

Priprema

  1. Juneća rebra narežite na komade i posolite. Luk sitno nasjeckajte, a glavicu češnjaka prerežite uzdužno po pola.
  2. U dubljoj posudi prikladnoj za kuhanje i pečenje u pećnici, na zagrijano ulje stavite juneća rebra na mesnu stranu i popržite dok ne dobije smeđu boju pa izvadite i ostavite sa strane. U istoj posudi na istom ulju popržite luk, dodajte koncentrat rajčice, Vegeta Natur tekući dodatak jelima te promiješajte.
  3. Dodajte juneća rebra tako da meso bude okrenuto prema gore i dodajte passatu.
  4. U drugoj posudi pripremite temeljac. U 500 ml vrele vode dodajte sadržaj 1 posudice goveđeg temeljca za jela i promiješajte da se otopi. Prelijte meso pripremljenim temeljcem, dodajte crveno vino, lovor i češnjak te lagano protresite posudu i pustite da zavrije.
  5. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 140°C. Nakon 60 minuta izvadite, sastružite zapečeni sadržaj sa stjenki posude natrag u umak i vratite u pećnicu i pecite još 90 minuta. Izvadite i lagano protresite posudu da se sve sjedini.
  6. Rižu operite u vodi i ocijedite. U 1000 ml vrele vode dodajte sadržaj 1 posudice goveđeg temeljca za jela i promiješajte da se otopi pa dodajte rižu, posolite i kuhajte 12-15 min. U kuhanu rižu dodajte maslac i promiješajte.

Posluživanje: Poslužite topla juneća rebra u crvenom umaku uz rižu i posipajte nasjeckanim peršinom.

Savjet: Sirova narezana juneća rebra možete ostaviti posoljena u hladnjaku dan prije pečenja.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus