Pina colada cheesecake bez pečenja

Pina Colada cheesecake je omiljeni kolač i kralj svake ljetne zabave. Za njegovu pripremu nije potrebno paliti pećnicu, a zbog mirisnih nota kokosa, ananasa i ruma, pruža tropski ugođaj. Na ustupljenom receptu zahvaljujemo blogerici Nini Mrvica s bloga Bakeme.

  • 45 min
  • Jednostavno
Pina colada cheesecake bez pečenja

Sastojci

Za podlogu:

  • 50 g mljevenog kokosa
  • 125 g maslaca, rastopljenog
  • 250 g digestive keksa ili graham krekera

Za kremu:

Za dekoraciju:

  • komadići ananasa
  • kokosov čips

Priprema

  1. Pripremite okrugli kalup promjera 22-24 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
  2. U sjeckalici usitnite kekse pa im dodajte usitnjen kokos. Maslac stavite u lonac s debljim dnom te ga rastopite na vatri. Rastopljeni maslac odmah dodajte usitnjenim keksima i kokosovim mrvicama pa sve promiješajte kuhačom kako ne bi ostalo suhih dijelova. Podlogu od keksa stavite u pripremljen lim i utisnite dno.
  3. Kremu pripremite tako što ćete prvo želatinu pomiješati s 5 žlica vode te ostaviti da nabubri. U manjem loncu zagrijte polovicu soka od ananasa i rum, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Drugu polovicu soka od ananasa stavite u posudu, dodajte Dolcela šlag pjenu pa mikserom izradite oko 2 minute.
  4. Maknite s vatre i ostavite po strani.
  5. U posudu stavite mascarpone, kokosovo mlijeko i šećer u prahu. Mikserom sve izradite. Dodajte tekućinu sa želatinom i smiksani šlag pa sve mikserom kratko povežite.
  6. Smjesu nanesite na podlogu i spremite u hladnjak na tri sata ili preko noći.

Posluživanje: Tortu izvadite iz kalupa te prebacite na stalak, ukrasite svježim ananasom i čipsom od kokosa.

Savjet: Možete koristiti dno čaše kako biste podlogu lakše utisnuli.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus