Salata s kobasicom i batatom
- Recept by coolinarika.com -Kombinacija kobasice i batata zvuči kao primamljiv ručak, ali iskušajte ovu kombinaciju i kao bogatu mesnu salatu s preljevom od malinovog ulja, limuna i ajvara.
![Salata s kobasicom i batatom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2e07b124-ae4a-11eb-b176-3a06a93f0f5a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Batat ogulite i narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite batat i popecite uz miješanje da omekša, a ujedno dobije i rumenu boju. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Stavite ga u širu posudu da se ohladi. Na zagrijanom roštilju ili grill tavi ispecite kobasice uz okretanje, da budu jednolično pečene sa svih strana. Preljev pripremite tako da ajvaru dodate maslinovo ulje i svježe ocijeđeni sok limuna. Promiješajte da struktura bude kremasta. U širu posudu za salatu stavite mladu rikulu i preko nje rasporedite batat. Kobasice narežite na ploške i dodajte salati. Pospite narezanim mladim lukom i peršinom.
Posluživanje: Da bi salata bila potpuna, nakapajte pripremljenim preljevom i poslužite.
Savjet: Volite li pikantno upotrijebite Ajvar ljuti Podravka.