Čokoladna torta (bez pečenja)

Čokolada torta koju nije potrebno peći idealna je za sve ljetne proslave, nenajavljene goste ili kad se jednostavno zaželite slatkog, a ne da vam se uključivati pećnicu. Za svilenkastu i bogatiju kremu umiješajte tučeno vrhnje i Lino Ladu i dobit ćete kombinaciju za savršenu čokoladnu tortu na kojoj zahvaljujemo blogerici Nini Mrvica.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokoladna torta (bez pečenja)

Sastojci

Za podlogu:

  • 200 g čokoladnih zobenih keksa
  • 90 g maslaca

Za kremu:

Priprema

  1. Pripremite kalup za tortu Ø 20 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje kako biste lakše odvojili podlogu.
  2. Kekse usitnite u sjeckalici. Maslac stavite u posudu s debljim dnom te ga otopite na vatri. Maslac odmah dodajte mljevenim keksima, kratko promiješajte da se sve sjedini te stavite u pripremljen kalup.
  3. Podlogu utisnite koristeći dno čaše ili slično. Zatim podlogu stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
  4. Za kremu uspite Dolcela kremu za kolače u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Dodajte hladno mlijeko i Dolcela šlag 5+ te miksajte dok ne dobijete kremu. Potom dodajte Lino Ladu Gold Creamy i mascarpone te ponovo sve sjedinite mikserom.
  5. Odvojite nekoliko žlica kreme, stavite ih u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom kako biste ukrasili tortu. Ostatak torte nanesite u kalup preko podloge. Poravnajte površinu pa ukrasite preostalom kremom. Stavite u hladnjak na dva sata ili preko noći.
  6. Torti maknite obruč kalupa te stavite na stalak za torte.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Količinu Lino Lade Gold Creamy prilagodite ovisno o tome koliko izražen čokoladni okus volite. Tortu možete ukrasiti i svježim voćem.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa