Cannoli s limunom

Otkrijte slatku stranu Mediterana i isprobajte ovu tradicionalnu talijansku deliciju. Canolli s limunom punjeni kremom od mascarponea u savršenom omjeru balansiraju slatkasto kiselkastim okusima što ih čini osvježavajućem desertom prigodnim i za toplije dane.

Cannoli s limunom

Sastojci

Za cannole:

Za kremu:

Priprema

  1. Dlanovima pomiješajte brašno, sol, šećere i omekšali maslac.
  2. Dodajte jaje, limunov sok i vodu pa umijesite tijesto – 4-5 minuta dok ne postane glatko. Zamotajte ga u plastičnu foliju i ohladite 1 sat.
  3. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj plohi vrlo tanko, na debljinu od 1 mm.Izrežite krugove promjera oko 6-7 cm.
  4. Pripremite valjke za cannole ili ih napravite pomoću aluminijske folije.
  5. Oko svakog valjka omotajte krug od tijesta, a krajeve dobro zalijepite pomoću malo vode.
  6. Ostatak tijesta premijesite i ponovite postupak dok sve ne potrošite.
  7. Ulje zagrijte u plitkoj zdjeli. Smanjite vatru na srednju jačinu. Cannole zajedno s valjkom ubacite u ulje i pržite 3-4 minute uz često okretanje.
  8. Pažljivo ih izvadite iz ulja, ocijedite višak masnoće na papirnatom ubrusu i pustite da se ohlade. Zatim pažljivo izvucite valjak.
  9. Za kremu, mascarponeu dodajte limun šećere i šećer u prahu, pa mikserom izmiješajte u kremu.
  10. Kremi od mascarpone sira dodajte čvrsto tučeni šlag i sve zajedno povežite u kremu.

Posluživanje: Cannole napunite s kremom od mascarponea, te poslužite. (za 20-25 kom.)

Savjet: Cannole pržite u dobro zagrijanom ulju što ćete provjeriti tako da ubacite komadić tijesta. Ako se odmah počne pržiti, spremno je.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži