Curry s piletinom i naan kruh

Indijski kruh s kvascem koji se peče u jako ugrijanoj tandoor peći - naan, obično se premazuje rastopljenim maslacem ili maslom (ghee) te se tradicionalno poslužuje uz curry. Preskočite kuhanje currya uz Podravka Curry s piletinom, ali zato umijesite ovaj slastan kruh kao savršen dodatak jelu. 

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Curry s piletinom i naan kruh

Sastojci

Za naan kruh:

Priprema

  1. U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno i instant kvasac pa u sredini napravite udubinu i u nju dodajte redom: med, jogurt, maslac i sol. Uključite mikser na laganu brzinu i sve miješajte dodajući mlaku vodu.
  2. Nastavite mijesiti tijesto na srednjoj brzini desetak minuta ili dok ne postane glatko i prestane se lijepiti za stjenku miksera. Umiješano tijesto premažite s malo maslaca ili ulja, pokrijte ga čistom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
  3. Kad se tijesto udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu radnu plohu. Udarite ga šakom kako bi ispuhali zrak iz njega i malo ga premijesite. Podijelite tijesto na dvanaest dijelova i svaki valjkom rastanjite u ovalni oblik debljine oko jednog centimetra.
  4. Veliku tavu od lijevanog željeza zagrijte da bude jako, jako vruća, zatim malo smanjite vatru.Na ugrijanoj tavi pecite pripremljene kruščiće. Svaki pecite po 3 – 4 minute s jedne strane, a zatim ih okrenite i pecite još nekoliko minuta i s druge.
  5. Nemojte peći više od dva - tri naana odjednom na tavi. Kad su kruščići gotovi, odmah ih premažite otopljenim maslacem i posipajte sezamom.
  6. Sadržaj limenke Curry-a s piletinom stavite u prikladnu posudu i zagrijavajte 2-3 minute na umjerenoj vatri.

Posluživanje: Uz Curry s piletinom poslužite topli naan kruh.

Savjet: Do posluživanja naan kruščiće držite u lagano zagrijanoj pećnici kako se ne bi ohladili.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje