Vegetarijanske sarme

Sojine ljuskice sa sirom i povrćem slastan su nadjev vegetarijanskih sarmica u neizostavnom omotaču od kiselog kupusa.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Vegetarijanske sarme

Sastojci

Priprema

  1. Listove kiselog kupusa isperite i stavite kuhati u kipuću vodu kako bi omekšali. Kuhajte ih 15-ak minuta, procijedite i odložite sa strane da se ohlade.
  2. Rižu operite, stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kada je kuhana, procijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
  3. Sojine ljuskice prelijte kipućom vodom i ostavite da stoje 15-ak minuta.
  4. Poriluk prerežite po duljini pa ga dobro operite i narežite na tanke rezance. Mrkvu naribajte na krupniji ribež.
  5. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta.
  6. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i stavite sojine ljuskice. Pržite ih do 10 minuta, dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana. Odložite ih sa strane.
  7. U tavu stavite malo maslinova ulja, dodajte poriluk i mrkvu i uz miješanje popecite da omekšaju.
  8. U posudu stavite povrće, dodajte rižu, sojine ljuskice, pripremljeni Fant, izmrvljeni sir, peršin pa sve dobro promiješajte.
  9. Smjesom punite listove kupusa i zamotajte ih u oblik sarme. Poslažite ih u vatrostalnu posudu, podlijte pasiranom rajčicom kojoj ste dodali malo vode da prekrijete sadržaj.

Posluživanje: Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet: Zadnjih 10 minuta pecite otkriveno da se sarmice zapeku.

Masline

Cure sline od masline