PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Varivo od muškatne bundeve

Vegetarijansko varivo od muškatne bundeve i slanutka možete pripremiti i za ljubitelje mesnih krepkih zalogaja na način da slanutak zamijenite trakicama pržene piletine.

  • 60 min
  • Jednostavno
Varivo od muškatne bundeve

Priprema

  1. U posudi na zagrijano ulje dodajte bundevu. Popecite je na jačoj vatri ( 8 -10 minuta), dok ne dobije boju na rubovima.
  2. Dodajte sol, mljeveni crni papar, chili, kumin, pastu od luka, sjeckanu rajčicu i 200 ml temeljca.
  3. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, dok bundeva ne omekša.
  4. Dodajte ocijeđeni slanutak, preostalih 200 ml temeljca, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.

Posluživanje: Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja. Poslužite uz malo jogurta po želji.

Savjet: Umjesto slanutka možete dodati 250 g poprženih trakica piletine. 

Začini inspiracije

Monozačini