Ukusna vratina sa zapečenim grahom
- Recept by coolinarika.com -Zapečeni grah izvrstan je prilog vratini s roštilja, a ovaj ukusan zalogaj bit će još pikantniji, začinite li ga čilijem ili feferonima.
![Ukusna vratina sa zapečenim grahom](https://piovariations.cdn.podravka.net/5fd5f1d8-ace3-11eb-ad42-6aadd08e4861/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Vratinu prelijte Grill tekućom marinadom, utrljajte je u meso i ostavite dva sata u hladnjaku da se marinira. Izvadite meso na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja. Pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane. Na zagrijanom ulju prvo kratko prepržite špek narezan na kockice, oko jednu minutu, pa dodajte protisnuti češnjak, nasjeckani luk i papriku i pržite oko tri minute. Na to dodajte ocijeđeni grah, pasiranu rajčicu, lovor te sol i papar po želji. Kuhajte 15 minuta, prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici još 20-ak minuta.
Posluživanje: Ukusnu vratinu poslužite sa zapečenim grahom.
Savjet: Zapečeni grah, po želji, možete dodatno začiniti čilijem ili feferonima.