Pileći paprikaš

Pripremu pilećeg paprikaša detaljno smo pojasnili u koracima recepta, pa ukoliko do sada niste pripremali poznato mađarsko jelo sada je pravi trenutak. Mi smo se odlučili za blažu varijantu i dodali slatku mljevenu papriku, ako ste ljubitelji pikantnijih okusa dodajte ljutu i uživajte u bogatstvu okusa.

  • 50 min
  • Jednostavno
Pileći paprikaš

Sastojci

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte piletinu i zapecite sa svih strana. Izvadite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
  2. Na isto ulje dodajte sitno narezan luk i popecite ga da porumeni.
  3. Dodajte papriku narezanu na kockice i kratko popecite.
  4. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckan češnjak, začinsku crvenu papriku i mljeveni crni papar (paprika postaje gorka ako zagori).
  5. Vratite piletinu u posudu, ulijte temeljac tako da piletina bude uglavnom pokrivena. Pustite da prokuha, poklopite, smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte oko 40 minuta.
  6. Smjesu vrhnja za kuhanje i kiselog vrhnja umiješajte u umak neprestano miješajući.
  7. Pustite da lagano prokuha.

Posluživanje: Posolite po potrebi i poslužite.

Savjet: Umjesto piletine s kostima možete koristiti pileći file ili otkoštene zabatke.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat