PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Mediteranske rolice s bosiljkom

Rajčica i parmezan te začini poput bosiljka i češnjaka gotovo da se podrazumijevaju kada govorimo o mediteranskim zalogajima. Predlažemo da iskušate mediteranske rolice s bosiljkom i kombinacijom sira i špinata.

  • 15 min
  • Jednostavno
Mediteranske rolice s bosiljkom

Sastojci

Priprema

  1. U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte protisnuti češnjak, kratko zagrijte pa dodajte špinat i pirjajte dok ne povene. Izvadite ga, nasjeckajte i prebacite u veću posudu.
  2. U istu posudu dodajte krem sir, nasjeckane sušene rajčice, parmezan, sol i mljeveni crni papar. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
  3. Svaku tortilju premažite pastom od bosiljka pa rasporedite smjesu sira u ravnomjernom sloju sve do ruba (ostavite gornji dio tortilje prazan da se tortilja može zalijepiti za sebe). Čvrsto smotajte tortilje od jednog do drugog kraja.
  4. Kad smotate, nježno stisnite da se sve zbije i položite šavom prema dolje.
  5. Nazubljenim nožem nježno izrežite tortilje na ploške od 2 cm.

Posluživanje: Složite na tanjur za posluživanje i poslužite odmah. (14 rolica) 

Savjet: Rolice će biti još ukusnije ako ih prije rezanja zamotate u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus