Stroganoff s teletinom

Mesno jelo čiji su glavni sastojci teletina, šampinjoni, senf i vrhnje za kuhanje, krije se pod nazivom Stroganoff s teletinom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Stroganoff s teletinom

Priprema

  1. Teletinu narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
  2. Na zagrijanom maslacu popecite narezano meso koje zatim izvadite iz posude.
  3. U tavu dodajte sitno nasjeckan luk, popecite ga, a potom dodajte narezane šampinjone. Meso vratite u posudu.
  4. Ulijte vino, dodajte Vegetu, crni papar, muškatni oraščić, podlijte s malo tople vode i pirjajte da meso omekša.
  5. Pred kraj dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje. Umiješajte brašno razmućeno u malo vode i pirjajte nekoliko minuta da dobijete umak željene gustoće te po potrebi posolite.

Posluživanje: Stroganoff poslužite s pireom od krumpira.

Savjet: Meso popecite na jačoj vatri, a za prilog koristite Pire Podravka.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima