Carrot cake muffins
- Recept by coolinarika.com -Kolaču od mrkve volimo pridavati epitet zdrave slastice. Riječ je o sočnom i slatkastom biskvitu u kojem je umjesto brašna naribana svježa mrkva. Budući da neke podsjeća na djetinjstvo, poigrali smo se okusima i oblicima i dobili carrot cake muffins.
![Carrot cake muffins](https://piovariations.cdn.podravka.net/f769e164-d2e6-11ed-a09c-feca11304db1/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180°C, a u kalup za muffine umetnite pripremljene papirnate košarice. Mrkvu ogulite i naribajte što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici. Naribanu mrkvu pomiješajte s jajetom, uljem, šećerima i vodom. Dodajte Dolcela muffins mješavinu i izmiješajte mikserom. Papirnate košarice za muffins napunite pripremljenom smjesom, pa pecite 20-22 minute. Pečene muffine ohladite, izdubite, a zatim svaku udubinu napunite džemom. U međuvremenu pripremite kremu od vanilije. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme vanilija, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.
Posluživanje: Muffine ukrasite kremom, pospite izmrvljenim liofiliziranim jagodama i šarenim ili čokoladnim pisanicama, pa poslužite.
Savjet: Liofilizirane jagode možete zamijeniti šarenim mrvicama.