Carrot cake muffins

Kolaču od mrkve volimo pridavati epitet zdrave slastice. Riječ je o sočnom i slatkastom biskvitu u kojem je umjesto brašna naribana svježa mrkva. Budući da neke podsjeća na djetinjstvo, poigrali smo se okusima i oblicima i dobili carrot cake muffins.

  • 60 min
  • Jednostavno
Carrot cake muffins

Sastojci

Za kremu:

Za dekoraciju:

  • liofilizirane jagode
  • šarene ili čokoladne pisanice

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a u kalup za muffine umetnite pripremljene papirnate košarice.
  2. Mrkvu ogulite i naribajte što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici.
  3. Naribanu mrkvu pomiješajte s jajetom, uljem, šećerima i vodom. Dodajte Dolcela muffins mješavinu i izmiješajte mikserom.
  4. Papirnate košarice za muffins napunite pripremljenom smjesom, pa pecite 20-22 minute.
  5. Pečene muffine ohladite, izdubite, a zatim svaku udubinu napunite džemom.
  6. U međuvremenu pripremite kremu od vanilije.
  7. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme vanilija, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.

Posluživanje: Muffine ukrasite kremom, pospite izmrvljenim liofiliziranim jagodama i šarenim ili čokoladnim pisanicama, pa poslužite.

Savjet: Liofilizirane jagode možete zamijeniti šarenim mrvicama.

Paštete

Kruha i igara!