Mesne punjene paprike iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Mesne punjene paprike iz pećnice odličan su izbor za vruće dane. Naime, grijanje uz štednjak nam ljeti prestaje biti omiljen hobi pa obožavamo recepte poput ovoga.
Priprema
Ječmenu kašu skuhajte i ocijedite. Paprikama odrežite dio s peteljkom i uklonite sjemenke. Otopite sadržaj Fanta u 100 ml mlake vode i pustite da odstoji neko vrijeme. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i 200 ml pasirane rajčice. Paprike napunite nadjevom i posložite u posudu za pečenje (lagano nauljenu maslinovim uljem), jednu do druge. Ulijte preostalu pasiranu rajčicu i pokrijte aluminijskom folijom. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, otkrijte i pecite još 15 minuta.
Posluživanje: Poslužite toplo sa žlicom vrhnja i pospite peršinom.
Savjet: Koristite crvene ili žute paprike koje su mesnatije i prikladne za pečenje.