Mesne punjene paprike iz pećnice

Mesne punjene paprike iz pećnice odličan su izbor za vruće dane. Naime, grijanje uz štednjak nam ljeti prestaje biti omiljen hobi pa obožavamo recepte poput ovoga.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mesne punjene paprike iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte i ocijedite.
  2. Paprikama odrežite dio s peteljkom i uklonite sjemenke.
  3. Otopite sadržaj Fanta u 100 ml mlake vode i pustite da odstoji neko vrijeme.
  4. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i 200 ml pasirane rajčice.
  5. Paprike napunite nadjevom i posložite u posudu za pečenje (lagano nauljenu maslinovim uljem), jednu do druge. Ulijte preostalu pasiranu rajčicu i pokrijte aluminijskom folijom.
  6. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, otkrijte i pecite još 15 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo sa žlicom vrhnja i pospite peršinom.

Savjet: Koristite crvene ili žute paprike koje su mesnatije i prikladne za pečenje.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka