Sočna torta s jabukama i čokoladom

Jabuke s aromom limuna i cimeta u kombinaciji s čokoladom moraju biti pun pogodak. Uz toliko zamamnih mirisa, izazov je dočekati da se ova sočna torta dobro ohladi.

  • 60 min
  • Jednostavno
Sočna torta s jabukama i čokoladom

Sastojci

Biskvit:

Krema:

Čokoladna glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice suncokretovog ulja

Priprema

  1. Smiksajte žumanjke i šećer, pa dodajte ulje, mlijeko i suhe sastojke. Kalup za tortu Ø 26 cm premažite maslacem i izlijte biskvit. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.
  2. Dok se biskvit peče, pripremite kremu od jabuka. Od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg. U snijeg dodajte naribane jabuke, cimet, limunov sok i vanilin šećer.
  3. Promiješajte žlicom i izlijte na biskvit, zatim vratite kolač u pećnicu peći još 20 minuta na 190°C.
  4. Čokoladu zajedno s uljem rastopite na pari i prelijete preko kolača.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.

Savjet: Prije serviranja, kolač na par sati ohladite, najbolje preko noći.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”