ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka

Lazanje bolognese sa špinatom

Lazanje bolognese udomaćile su se u brojnim kuhinjama, a verzija sa špinatom unijela je nove boje i okuse u ovo omiljeno talijansko jelo. 

  • 60 min
  • Jednostavno
Lazanje bolognese sa špinatom

Sastojci

Za pripremu špinata:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 400 g špinata
  • 1 češanj češnjaka

Za pripremu bešamela:

Priprema

  1. Prvo pripremite bešamel. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno pa zalijte mlijekom uz stalno miješanje pjenjačom. Odmah dodajte lovorov list i ostale začine te kuhajte 10-ak minuta dok se umak ne zgusne.
  2. Špinat operite i narežite na manje komade. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko prepržite sjeckani češnjak. Dodajte špinat i pirjajte dok potpuno ne uvene.
  3. U posudu za pečenje na dno stavite 2-3 žlice bešamela i 2 žlice Podravka bolognese umaka. Složite prvi red lazanja pa ih prekrijte trećinom preostalog umaka.
  4. Na umak složite trećinu špinata, zalijte bešamelom te prekrijte mozzarellom i ribanim parmezanom. Sada ponovno složite lazanje i ponovite postupak sa slaganjem sastojaka još dva puta.
  5. Na zadnji, četvrti sloj lazanja izlijte preostali bešamel na koji složite mozzarellu i pospite parmezan.
  6. Sve zajedno pecite oko 40 minuta na 190°C tj. dok lazanje ne dobiju lijepu boju.

Posluživanje: Lazanje ostavite da odmore 10-ak minuta prije posluživanja.

Savjet: Za ovu količinu sastojaka upotrijebite posudu za pečenje dimenzija: 25 x 35 cm.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa