Lazanje bolognese sa špinatom
- Recept by coolinarika.com -Lazanje bolognese udomaćile su se u brojnim kuhinjama, a verzija sa špinatom unijela je nove boje i okuse u ovo omiljeno talijansko jelo.
![Lazanje bolognese sa špinatom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/9f4fe21a-f931-11ec-973f-0aa705c71c95/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Prvo pripremite bešamel. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno pa zalijte mlijekom uz stalno miješanje pjenjačom. Odmah dodajte lovorov list i ostale začine te kuhajte 10-ak minuta dok se umak ne zgusne. Špinat operite i narežite na manje komade. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko prepržite sjeckani češnjak. Dodajte špinat i pirjajte dok potpuno ne uvene. U posudu za pečenje na dno stavite 2-3 žlice bešamela i 2 žlice Podravka bolognese umaka. Složite prvi red lazanja pa ih prekrijte trećinom preostalog umaka. Na umak složite trećinu špinata, zalijte bešamelom te prekrijte mozzarellom i ribanim parmezanom. Sada ponovno složite lazanje i ponovite postupak sa slaganjem sastojaka još dva puta. Na zadnji, četvrti sloj lazanja izlijte preostali bešamel na koji složite mozzarellu i pospite parmezan. Sve zajedno pecite oko 40 minuta na 190°C tj. dok lazanje ne dobiju lijepu boju.
Posluživanje: Lazanje ostavite da odmore 10-ak minuta prije posluživanja.
Savjet: Za ovu količinu sastojaka upotrijebite posudu za pečenje dimenzija: 25 x 35 cm.