Filet lososa sa salsom od crnog graha, kukuruza i rajčica
- Recept by coolinarika.com -Uz filete lososa možete poslužiti različito povrće. Izabrali smo maštovitu, šarenu salsu od crnog graha, kukuruza, luka i rajčica.
Priprema
Cherry rajčice prepolovite, luk sitno narežite, a papriku narežite na kockice. Sve sastojke stavite u veću posudu pa dodajte ocijeđen i ispran crni grah, kukuruz šećerac, maslinovo ulje, sok limete, crni papar, sol, nasjeckani korijander i narezanu ljutu papričicu. Dobro promiješajte i spremite u hladnjak. Filete lososa posušite papirnatim ručnicima. Premažite ih maslinovim uljem, posolite i popaprite. Tavu zagrijte pa na srednje jakoj vatri pecite filete lososa prvo sa strane kože. Nakon četiri minute losos preokrenite pa pecite još oko četiri minute s druge strane.
Posluživanje: S filetima lososa možete poslužiti različito povrće. Izabrali smo maštovitu, šarenu salsu od crnog graha, kukuruza, luka i rajčica uz nezaobilazno maslinovo ulje.
Savjet: Pažljivo uklonite sjemenke ljute papričice jer one nose ljutinu.