Islandski desert s jabukama

Običnu, svakodnevnu jabuku iskombinirajte na islandski način. Sitnu ribanu obucite između sloja popečenih krušnih mrvica i finog džema.

  • 20 min
  • Jednostavno
Islandski desert s jabukama

Sastojci

  • 120 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 600 g sitno naribanih jabuka
  • 1-2 žlica limunova soka
  • 4 žlice Džema šipak Podravka
  • 150 g krušnih mrvica

Za posluživanje

Priprema

  1. Krušne mrvice pomiješajte sa šećerom.
  2. Zagrijte maslac , popecite na laganoj vatri smjesu krušnih mrvica do zlatne boje uz miješanje.
  3. U posudu za serviranje stavite dio popečenih krušnih mrvica, prekrijte dijelom jabuka i pokapajte džemom.
  4. Tako posložite slojeve i završite mrvicama i džemom.

Posluživanje: Servirajte toplo ili hladno sa šlagom.

Savjet: Pripremljeni desert ostavite stajati prije posluživanja da se sastojci stope.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina