Tjestenina s tikvicama, rajčicom i mozzarellom
- Recept by coolinarika.com -Red mesnog umaka, red tjestenine pa red tikvica, rajčica i mozzarelle i slojevita zakuska može početi, jer već na prvi zagriz osjeća se sva punoća i raskoš ovog jednostavnog i ukusnog jela.
![Tjestenina s tikvicama, rajčicom i mozzarellom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/d9420812-6392-11eb-b693-0242ac12005a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte mljeveno meso i kratko popecite. Začinite majčinom dušicom, crnim paprom i Vegetom. Ulijte prošek, zatim pasiranu rajčicu, podlijte s malo vode i pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Tikvice narežite na ploške, kao i rajčice i mozzarellu. Napola gotov umak rasporedite na dno namašćene vatrostalne posude i po njemu posložite tikvice. Preko njih stavite dio tijesta, preostali umak, tikvice i tijesto. Po površini naizmjence posložite ploške rajčice i mozzarelle. Zapecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Poslužite toplo posuto listićima svježeg bosiljka.
Savjet: Jelo će na tanjuru najljepše izgledati ako nožem izrežete kocku i servirate je na tanjuru za posluživanje.