Slani doručak

Ovako doručkuju šampioni

Brze kiflice s kukuruznim brašnom

Razveselite svoje ukućane brzim i mekanim kiflicama u koje po želji možete dodavati razne dodatke kao i igrati se brašnima. Koristite samo pšenično glatko ili umjesto kukuruznog dodajte neku drugu vrstu brašna.**********************************************Zahvaljujemo Sanji s bloga Domaćica na ustupljenom receptu

  • Jednostavno
Brze kiflice s kukuruznim brašnom

Sastojci

Dodatno za premazivanje

  • 1 jaje
  • malo soli
  • sezam, mak ili kim po želji

Priprema

  1. Kvasac pomiješajte sa žlicom šećera i toplim mlijekom. Ostavite stajati na toplom mjestu oko 10 minuta.
  2. Sve sastojke skupa s uzdignutim kvascem stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto.
  3. Zamiješeno tijesto podijelite na 4 dijela, svaku kuglu tijesta razvaljajte na promjer od oko 20 cm i na debljinu od oko 2-3 cm
  4. Tijesto narežite na oko 6 trokutića i pravite kiflice. Ponovite sa svakom kuglom tijesta.
  5. Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.
  6. Kiflice prebacite na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje i ostavite ih na toplom još oko 30 minuta da se dižu.
  7. Razmutite jedno jaje, malo ga posolite pa njime premažite kiflice i po želji pospite sjemenkama.
  8. Pecite ih oko 25 minuta.

Posluživanje: Poslužite tople.

Savjet: Tijesto možete puniti šunkom i sirom ili u samo tijesto umiješati razne suhe začine, kao i koju žlicu ajvara.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh