Piletina u jabukama s rižom
- Recept by coolinarika.com -Mlade zaposlene mame zbog nedostatka vremena često u kuhinji pribjegavaju kreativnim rješenjima. Iza kulinarskog profila Mama kuharica nalazi se Petra Sabljić koja je u povodu Podravkinih 75 godina djelovanja napravila maštovitu piletinu u jabukama s rižom s omiljenim Podravkinim proizvodima.
![Piletina u jabukama s rižom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/4a502c02-6ca4-11ed-90ad-c6dddf30e61a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pileće filee pospite Vegetom, zatim češnjakom u granulama i lagano popaprite te stavite u nauljenu posudu za pečenje. Za umak, u zdjelicu ulijte sok od jabuke, ocat, dodajte senf, peršin i dobro izmiješajte. Meso prelijte dobivenim umakom, ostatak ulijte oko mesa. Po mesu nakapajte maslinovo ulje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Rižu dodajte u 1,2 litre vrele posoljene vode i kuhajte 10 - 12 minuta pa ocijedite. Za to vrijeme, jednu jabuku narežite na komade srednje veličine, a drugu naribajte. Narezanu jabuku rasporedite pored mesa, a naribanu po površini mesa. Pecite još 20 - 30 minuta da meso dobije lijepu boju (ovisno o pećnici, pazite da se meso ne prepeče i time ne presuši).
Posluživanje: Poslužite s kuhanom rižom pokapano s malo maslinovog ulja.
Savjet: Pri odabiru jabuka bolje su slađe sorte.