Piletina u jabukama s rižom

Mlade zaposlene mame zbog nedostatka vremena često u kuhinji pribjegavaju kreativnim rješenjima. Iza kulinarskog profila Mama kuharica nalazi se Petra Sabljić koja je u povodu Podravkinih 75 godina djelovanja napravila maštovitu piletinu u jabukama s rižom s omiljenim Podravkinim proizvodima. 

  • 60 min
Piletina u jabukama s rižom

Priprema

  1. Pileće filee pospite Vegetom, zatim češnjakom u granulama i lagano popaprite te stavite u nauljenu posudu za pečenje.
  2. Za umak, u zdjelicu ulijte sok od jabuke, ocat, dodajte senf, peršin i dobro izmiješajte.
  3. Meso prelijte dobivenim umakom, ostatak ulijte oko mesa.
  4. Po mesu nakapajte maslinovo ulje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Rižu dodajte u 1,2 litre vrele posoljene vode i kuhajte 10 - 12 minuta pa ocijedite.
  5. Za to vrijeme, jednu jabuku narežite na komade srednje veličine, a drugu naribajte.
  6. Narezanu jabuku rasporedite pored mesa, a naribanu po površini mesa.
  7. Pecite još 20 - 30 minuta da meso dobije lijepu boju (ovisno o pećnici, pazite da se meso ne prepeče i time ne presuši).

Posluživanje: Poslužite s kuhanom rižom pokapano s malo maslinovog ulja.

Savjet: Pri odabiru jabuka bolje su slađe sorte.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži