Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Zapečeni njoki sa ricottom i špinatom

Njoke od krumpira pripremite na drugačiji način. Zapecite ih u pećnici zajedno s rajčicom, špinatom ili sirom po vašem izboru i uživajte u ukusnom obroku spremnom u manje od pola sata.

  • 25 min
  • Jednostavno
Zapečeni njoki sa ricottom i špinatom

Sastojci

Priprema

  1. Njoke stavite kuhati u posoljenu vrelu vodu.
  2. Kad isplivaju, kuhajte još 10 minuta, ocijedite i vratite u posudu.
  3. U sjeckanu rajčicu umiješajte Vegetu i dodajte dvije trećine špinata.
  4. Pola pripremljene rajčice pomiješajte sa kuhanim njokima da se povežu.
  5. Preostalu rajčicu rasporedite po dnu vatrostalne posude za pečenje, pa dodajte smjesu sa njokima.
  6. Po površini rasporedite ricottu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200° C 10 minuta.
  7. Zatim povisite temperaturu na 250° C pa zapecite još 5 minuta ili dok sir ne porumeni.

Posluživanje: Poslužite s preostalim špinatom.

Savjet: Umjesto ricotte možete upotrijebiti i naribani parmezan ili natrganu mozzarellu.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu