Ramstek na roštilju s komoračem
- Recept by coolinarika.com -Svim ljubiteljima roštilja toplo preporučamo ovaj jednostavan recept. Grilani ramstek prethodno omekšan u marinadi savršeno pristaje uz aromatičan okus komorača. Ovu simbiozu dodatno će učvrstiti kremoznost ajvara.
Priprema
Meso ramsteka posolite i pospite majčinom dušicom. Dodajte češnjak narezan na listiće i ulje, pa ostavite u hladnjaku marinirati barem 20 minuta. Na zagrijanom roštilju ispecite mladi luk, zatim komorač narezan na deblje ploške. (tako da zadrži oblik cvjeta). Povrće stavite na toplo, lagano posolite i nakapajte maslinovim uljem. Meso stavite na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) i pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za srednje pečen odrezak. Ako želite više ili manje pečene odreske, promijenite vrijeme pečenja. Potkraj pečenja, meso pospite svježe mljevenim crnim paprom. Pečeno meso odložite u posudu, lagano pokrijte, ne sasvim, i ostavite da se odmori 10 minuta.
Posluživanje: Toplo meso s Ajvarom squeeze ljutim i pečenim povrćem poslužite odmah.
Savjet: Komorač narežite tako da zadrži karakterističan oblik cvijeta. Izgledati će jako lijepo prilikom posluživanja.