Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Ramstek na roštilju s komoračem

Svim ljubiteljima roštilja toplo preporučamo ovaj jednostavan recept. Grilani ramstek prethodno omekšan u marinadi savršeno pristaje uz aromatičan okus komorača. Ovu simbiozu dodatno će učvrstiti kremoznost ajvara.

  • 40 min
  • Jednostavno
Ramstek na roštilju s komoračem

Sastojci

Priprema

  1. Meso ramsteka posolite i pospite majčinom dušicom.
  2. Dodajte češnjak narezan na listiće i ulje, pa ostavite u hladnjaku marinirati barem 20 minuta.
  3. Na zagrijanom roštilju ispecite mladi luk, zatim komorač narezan na deblje ploške. (tako da zadrži oblik cvjeta).
  4. Povrće stavite na toplo, lagano posolite i nakapajte maslinovim uljem.
  5. Meso stavite na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) i pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za srednje pečen odrezak. Ako želite više ili manje pečene odreske, promijenite vrijeme pečenja. Potkraj pečenja, meso pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  6. Pečeno meso odložite u posudu, lagano pokrijte, ne sasvim, i ostavite da se odmori 10 minuta.

Posluživanje: Toplo meso s Ajvarom squeeze ljutim i pečenim povrćem poslužite odmah.

Savjet: Komorač narežite tako da zadrži karakterističan oblik cvijeta. Izgledati će jako lijepo prilikom posluživanja.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži