BBQ Rebra na grillu
- Recept by coolinarika.com -Iako su sočna za prste polizati, predlažemo da BBQ rebra na grillu ipak poslužite s povrćem ili krumpirićima i svježom sezonskom salatom.

Priprema
BBQ SPARE RIBS svinjska rebra začinjena paprikom i drugim začinima, vakumirana i sporo kuhana u Sous vide su već gotova. BBQ umak pripremite tako da crvenoj paprici dodate ocat, šećer i sol te izmiješate u pastu. Pasti od crvene paprike dodajte ljuti ketchup, malo svježe mljevenog papra, đumbir, sitno narezani šalota luk, narezani mladi luk, ocijeđeni sok limete. Sve dobro promiješajte i umak je gotov. Povrće za gril narežite na veće komade ( i nemojte ih prepeći kod pripreme). Tikvicu narežite na deblje ploške, malo u koso, kukuruz prerežite na pola, a papriku i luk također prerežite po pola. Na zagrijanu rešetku grilla stavite komade povrća i komade rebra. Rebra pecite sa svake strane 3-4 minute. Na grillu popecite i prerezano pecivo. Meso je vrlo mekano, na dasci ga narežite, a zatim vrlo lako i jednostavno izvadite kosti. Na pecivo nanesite pripremljeni BBQ umak, pa po njemu bogato rasporedite meso.
Posluživanje: Preko mesa posložite pečeno povrće, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.
Savjet: BBQ SPARE RIBS (svinjska rebra) možete poslužiti i uz hrskave krumpiriće i coleslaw salatu.