BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Cezar salata sa sojinim popečcima

Popečci od soje odlično su se snašli uz umak od indijskih oraščića i hrskavi slanutak, a skupa sjedinjeni u recept za vrhunsku Cezar salatu🥗. Ovo lagano, ukusno i jednostavno jelo možete pripremiti za kasni ručak, večeru ili ga pak ponijeti na posao. Blogerici Nataši Rajčević zahvaljujemo na ustupljenom receptu.

  • 50 min
  • Jednostavno
Cezar salata sa sojinim popečcima

Sastojci

  • 200 g O’Plant Sojinih popečaka
  • glavice cikorije (ili neke druge salate po vašem izboru)
  • 1 zreli avokado
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 manji krastavac
  • sol

Za umak od indijskih oraščića:

  • 100 g sirovih indijskih oraščića
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice kapara
  • 1 žlica Podravka Senfa estragon
  • ocijeđen sok od jednog limuna (ili 2 žlice jabučnog octa)
  • prstohvat soli

Za hrskavi slanutak:

Priprema

  1. Za umak od indijskih oraščića, 500 ml vode zagrijte do vrenja, dodajte indijske oraščiće i kuhajte ih oko 5 minuta. Sklonite ih s vatre i ostavite u vrućoj vodi još 15-ak minuta.
  2. Nakon toga ih ocijedite, dodajte češnjak, kapare, 150 ml vode, senf, limunov sok i sol. Sve zajedno premjestite u blender.
  3. Usitnite dok ne dobijete glatki, kremasti umak. Ako vam je umak pregust, dodajte još malo hladne vode. Probajte pa po potrebi doradite začinima i ohladite.
  4. Za hrskavi slanutak, pećnicu ugrijte na 180 °C.
  5. U posudu stavite ocijeđeni slanutak, maslinovo ulje, chili, dimljenu papriku i sol, pa miješajte da slanutak bude potpuno obložen uljem i začinima.
  6. Pripremljeni slanutak stavite u jednom sloju na papir za pečenje i pecite oko pola sata. Nakon 15 minuta po potrebi malo protresite.
  7. Smrznute sojine popečke pecite u pećnici bez dodavanja masnoće 13 -15 min na 200 °C, pri čemu ih jednom okrenite.
  8. Avokado, krastavac i cherry rajčice narežite na komade. Pomiješajte ih sa narezanom salatom i lagano posolite.
  9. Povrće stavite na dno zdjelice, prelijte s polovicom umaka i dobro promiješajte. Zatim dodajte hrskavi slanutak, narezane sojine popečke i zalijte s ostatkom umaka.

Posluživanje: Poslužite odmah kao samostalno jelo.

Savjet: Ostatke slobodno spremite u hladnjak, ova salata je provjereno odlična i idući dan. 

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom