Zapečeni grah s porilukom i kobasicom
- Recept by coolinarika.com -U sočnom jelu od zapečenog graha s porilukom i kobasicom svi su okusi isprepleteni i povezani u mirisnu cjelinu.
Priprema
Poriluk prerežite uzdužno pa dobro operite između slojeva i sitno narežite. Zagrijte 2 žlice ulja dodajte poriluk i popecite da omekša (7-8 minuta). U tavu dodajte koncentrat rajčice, pustite ga 2-3 minute da se lagano karamelizira na tavi, a zatim ga promiješajte s porilukom. Prelijte zapečenim grahom iz konzerve i kuhajte 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Po potrebi posolite i pospite mljevenim crnim paprom. U međuvremenu, zagrijanu grill tavu premažite s preostalom žlicom ulja pa prepecite kobasice sa svih strana, ukupno 7-8 minuta na srednje jakoj vatri.
Posluživanje: Poslužite sa zapečenim grahom.
Savjet: Umjesto poriluka možete koristiti drugo povrće: crvenu papriku, korijen celera i mrkvu