Rižoto s piletinom i batatom

Rižoto je jedno od gotovo svakodnevnih jela s brojnim povrtnim i mesnim kombinacijama. Ovisno o načinu pripreme i posluživanja može biti predjelo, prilog ili glavno jelo poput rižota s piletinom i batatom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Rižoto s piletinom i batatom

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file narežite na kockice. Pripremite temeljac tako da u 500 ml vruće vode dodate Vegeta Natur Kokošju kocku.
  2. U tavi ugrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte pileći file te popecite do zlatno rumene boje. Gotovu piletinu izvadite iz tave.
  3. Na preostalu masnoću dodajte sitno narezani luk i popecite da postane staklast.
  4. Dodajte batat narezan na kockice, opranu rižu i kratko popecite.
  5. Dodajte batat narezan na kockice, opranu rižu i kratko popecite.Ulijte vino i kad ispari vratite piletinu, pospite mljevenim crnim paprom i ružmarinom.
  6. Nastavite pirjati na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem. Kad je riža gotova umiješajte parmezan.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Za kremastiji rižoto na kraju možete umiješati komadić maslaca ili malo vrhnja za kuhanje.

Gulaš

Inspirirani tradicijom