Pastirska pita s govedinom

Pastirska pita je tradicionalno irsko jelo, u našoj verziji spojen je sa poznatim gulašom. Pastirska pita s govedinom recept je koji spaja dvije tradicije, a istovremeno je odmak od jela na žlicu koje dobro poznajemo. Stoga, kada vam nedostaje ideje kako upakirati poznati gulaš, ovaj recept je adut iz rukava za koji ćete biti itekako pohvaljeni.

  • 30 min
  • Jednostavno
Pastirska pita s govedinom

Priprema

  1. Krumpir ogulite i narežite na veće komade, pa ga kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.
  2. Ocijedite ga, dodajte mlijeko i maslac te usitnite u pire.
  3. Pećnicu zagrijte na 180°C. Na dno vatrostalne posude stavite gulaš i grašak s mrkvom.
  4. Pažljivo prekrijte pire krumpirom, poravnajte površinu pa premažite kiselim vrhnjem. Na kraju pospite muškatnim oraščićem.
  5. Pecite oko 40 minuta tj. dok krumpir ne dobije lijepu boju.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Krumpir možete nanijeti slastičarskom vrećicom da se ljepše zapeče.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja