Kozice s limunom i češnjakom

Prijedlog za ručak iz samo jedne tave dolazi u obliku kozica s limunom i češnjakom. Dovoljno je prilikom pirjanja ispravnim redoslijedom dodavati sve namirnice te poslužiti uz linguine ili drugu tjesteninu sličnog oblika.

  • 20 min
  • Jednostavno
Kozice s limunom i češnjakom

Sastojci

Priprema

  1. U velikoj tavi otopite 1 žlicu maslaca i maslinovo ulje. Dodajte kozice, tanko narezane ploške limuna, pastu od češnjaka i čili (ako koristite) te posolite i začinite mljevenim crnim paprom.
  2. Pirjajte, povremeno miješajući, dok kozice ne postanu ružičaste.
  3. Maknite ih s vatre i umiješajte preostali maslac, limunov sok, bijelo vino i peršin.

Posluživanje: Poslužite sa kuhanim špagetima ili linguinima.

Savjet: Za malo više umaka dodajte 200 ml sjeckane rajčice ili podlijte vodom u kojoj ste kuhali tjesteninu.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat