Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma

Zapečeni pohani šnicli

Pravi šnicli za prave gurmane uveličat će gozbu na proslavi, ali će biti savršen objed i u sasvim običnom popodnevu.

  • 50 min
  • Jednostavno
Zapečeni pohani šnicli

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Svinjske odreske potucite batom za meso, pospite Vegetom koju potom utrljajte s jedne i druge strane.
  2. Stavite odreske sa strane pa pripremite smjesu za paniranje. Jaja umutite, a brašno i mrvice pripremite. Svaki odrezak uronite najprije u brašno pa u jaja i potom u mrvice.
  3. Panirane odreske pržite u dubokom vrućem ulju. Kada dobiju lijepu zlatnu boju, izvadite ih na upijajući ubrus.
  4. U zagrijanu tavu stavite mast, dodajte ocijeđene šampinjone i popecite ih dok tekućina ne ispari. Na šampinjone stavite šunku narezanu na kockice, kratko popecite, zalijte vinom, posolite i popaprite. Lagano pirjajte dok vino ne ispari.
  5. U posudu za pečenje stavite pohane šnicle. Preko njih rasporedite popečene šampinjone i šunku i pospite naribanim sirom. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  6. Za prilog, u zagrijanu tavu stavite mast, dodajte na kockice narezani špek, popecite da špek zamiriše. Dodajte kuhanu i ocijeđenu kašu, posolite, popaprite, dodajte usitnjeni peršin i promiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje složite zapečene šnicle i poslužite s prilogom od heljdine kaše.

Savjet: Kod pripreme priloga umjesto pancete možete staviti jetrica, kuhanu šunku i sl.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa