Zapečeni pohani šnicli
- Recept by coolinarika.com -Pravi šnicli za prave gurmane uveličat će gozbu na proslavi, ali će biti savršen objed i u sasvim običnom popodnevu.
![Zapečeni pohani šnicli](https://podravkaiovariations.azureedge.net/99f3c10a-638d-11eb-b6c8-0242ac120043/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Svinjske odreske potucite batom za meso, pospite Vegetom koju potom utrljajte s jedne i druge strane. Stavite odreske sa strane pa pripremite smjesu za paniranje. Jaja umutite, a brašno i mrvice pripremite. Svaki odrezak uronite najprije u brašno pa u jaja i potom u mrvice. Panirane odreske pržite u dubokom vrućem ulju. Kada dobiju lijepu zlatnu boju, izvadite ih na upijajući ubrus. U zagrijanu tavu stavite mast, dodajte ocijeđene šampinjone i popecite ih dok tekućina ne ispari. Na šampinjone stavite šunku narezanu na kockice, kratko popecite, zalijte vinom, posolite i popaprite. Lagano pirjajte dok vino ne ispari. U posudu za pečenje stavite pohane šnicle. Preko njih rasporedite popečene šampinjone i šunku i pospite naribanim sirom. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Za prilog, u zagrijanu tavu stavite mast, dodajte na kockice narezani špek, popecite da špek zamiriše. Dodajte kuhanu i ocijeđenu kašu, posolite, popaprite, dodajte usitnjeni peršin i promiješajte.
Posluživanje: Na tanjur za posluživanje složite zapečene šnicle i poslužite s prilogom od heljdine kaše.
Savjet: Kod pripreme priloga umjesto pancete možete staviti jetrica, kuhanu šunku i sl.