Krvavice sa zapečenim zeljem i rižom

Krvavice su proizvod izrađen prema tradicionalnoj recepturi i karakteristične su za dane kolinja u podravskom kraju. Podravka krvavice mogu biti na vašem stolu tijekom cijele godine.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Krvavice sa zapečenim zeljem i rižom

Sastojci

Priprema

  1. Na ulju pirjajte sitno nasjeckani luk, zatim dodajte špek hamburger kojeg ste narezali na kockice.
  2. Kiselo zelje ako je u glavici narežite na 0.5 cm debele rezance, operite i stavite na pirjani luk i špek. Podlijte s vodom, dodajte lovorov list i pirjajte oko 10 minuta.
  3. Rižu operite, stavite na zelje te pospite s slatkom paprikom.
  4. Izmiješajte, dodajte još malo vode, po potrebi začinite i stavite u keramički pekać.
  5. Na zelje s rižom stavite krvavice i stavite u pećnicu te pecite oko 35 minuta. Ako je potrebno prilikom pečenja dolijte još malo vode.

Posluživanje: Ovo jelo možete peći u vatrostalnom, zemljanom ili limenom pekaču u kojem i poslužite.

Savjet: Na zelju umjesto kobasica možete peći kobasice ili manje komade mesa.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima