Pileći tingul

Pirjana piletina u vinu sa suhim šljivama i rižom u prilogu klasična je verzija finog jela upotpunjena kapima maslinova ulja.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pileći tingul

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Pileće batke, zabatke i prsa narežite na veće komade, posolite pa uvaljajte u brašno i popecite sa svih strana na zagrijanom ulju.
  2. Meso izvadite sa strane te na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk, naribani korijen celera i mrkvu.
  3. Povrće popecite da omekša, nakon toga dodajte narezane pelate i vode.
  4. Kada zakuha dodajte kokošje temeljce, podlijte s prošekom, dodajte suhe šljive, piletinu, vratite i nastavite pirjati.
  5. Na kraju pospite paprom i peršinom.

Posluživanje: Pileći tingul poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet: Povrće naribajte što sitnije i popecite da prije bude gotovo i dobije umak.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu