Pileći tingul
- Recept by coolinarika.com -Pirjana piletina u vinu sa suhim šljivama i rižom u prilogu klasična je verzija finog jela upotpunjena kapima maslinova ulja.
Priprema
Pileće batke, zabatke i prsa narežite na veće komade, posolite pa uvaljajte u brašno i popecite sa svih strana na zagrijanom ulju. Meso izvadite sa strane te na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk, naribani korijen celera i mrkvu. Povrće popecite da omekša, nakon toga dodajte narezane pelate i vode. Kada zakuha dodajte kokošje temeljce, podlijte s prošekom, dodajte suhe šljive, piletinu, vratite i nastavite pirjati. Na kraju pospite paprom i peršinom.
Posluživanje: Pileći tingul poslužite uz kuhanu rižu.
Savjet: Povrće naribajte što sitnije i popecite da prije bude gotovo i dobije umak.