Fiš paprikaš
- Recept by coolinarika.com -Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.
Priprema
Ribu očistite, narežite je na komade (kotlete), pospite Vegetom, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i nakapajte ocijeđenim limunovim sokom. Luk očistite i usitnite u električnoj sjeckalici. U lonac (ili kotlić) stavite ulje, dodajte usitnjeni luk i kratko popecite. Dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta. Zatim dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom. Kuhani temeljac procijedite i vratite u lonac. Dodajte narezane komade ribe, vode da prekrije sadržaj i bijelo vino. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još oko 10 minuta. Paprikaš nemojte miješati da se riba ne raspadne, samo protresite lonac. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje: Paprikaš poslužite sa širokim rezancima ili žgancima.
Savjet: Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.