Posna sarma bogatog okusa
- Recept by coolinarika.com -Ovako pripremljeno jelo na sarmu će vas podsjetiti samo karakteristično motanje kupusa, a dodani orasi oplemenjuju ga u nutritivnom smislu te mu daju i posebnost u okusu.
Priprema
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta. Na zagrijano ulje stavite sitno narezan poriluk i naribanu mrkvu te kratko popirjajte i maknite s vatre. Dodajte naribani krumpir, rižu, bosiljak, peršin, orahe i pripremljeni Fant. Smjesu dobro promiješajte i punite listove kupusa, pa ih dobro savijte. U širu posudu stavite ostatak narezanog kupusa i preko njega posložite sarmice. Prelijte pasiranom rajčicom i vodom tako da budu prekrivene tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri 40 minuta, posolite i popaprite.
Posluživanje: Kuhane sarmice poslužite s kiselim vrhnjemi pireom od krumpira.
Savjet: Jelo je bezmesno, lagano, puno povrća, a dodatak oraha oplemenjuje ga u nutritivnom smislu te mu daje i posebnost u okusu.