Lagana pečena punjena paprika
- Recept by coolinarika.com -Bogati okus pečene paprike pune fine puretine i sira upotpunite jesenskim okusom bundeve u obliku fine tople juhe posute popečenim sjemenkama te narančaste jestive kugle.
Priprema
Ječmenu kašu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Mljevenom mesu dodajte kuhani ječam, ocijeđeni kukuruz šećerac i pripremljeni Fant te dobro promiješajte. Paprike očistite i prerežite na pola. Napunite ih pripremljenom smjesom i pospite naribanim sirom. Punjene paprike stavite u nauljenu posudu za pečenje. Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Uz punjenu pečenu papriku poslužite juhu od bundeve.
Savjet: Umjesto ječma možete koristiti proso ili rižu.