Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Lagana pečena punjena paprika

Bogati okus pečene paprike pune fine puretine i sira upotpunite jesenskim okusom bundeve u obliku fine tople juhe posute popečenim sjemenkama te narančaste jestive kugle.

  • 55 min
  • Srednje zahtjevno
Lagana pečena punjena paprika

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. Mljevenom mesu dodajte kuhani ječam, ocijeđeni kukuruz šećerac i pripremljeni Fant te dobro promiješajte.
  4. Paprike očistite i prerežite na pola. Napunite ih pripremljenom smjesom i pospite naribanim sirom.
  5. Punjene paprike stavite u nauljenu posudu za pečenje. Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Uz punjenu pečenu papriku poslužite juhu od bundeve.

Savjet: Umjesto ječma možete koristiti proso ili rižu.

Kruh

Kruh naš svagdašnji