Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Puding s aromatičnim smokvama

Ohlađeni puding poslužite na tanjuru s aromatičnim smokvama i uživajte uz umak od vina i meda.

  • 20 min
  • Jednostavno
Puding s aromatičnim smokvama

Sastojci

Umak

Priprema

  1. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 5 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute. Dodajte sitno sjeckane kandirane višnje i promiješajte. Vrući puding ulijte u navlažene kalupe i ostavite da se ohladi.
  2. Vino, med i limun šećer zagrijte na laganoj vatri. Kuhajte 5 minuta da dobijete umak. Smokve narežite i stavite u umak, kuhajte 1 minutu, a zatim ostavite da se sve zajedno hladi.

Posluživanje: Ohlađeni puding istresite na tanjur za posluživanje i poslužite s aromatičnim smokvama.

Savjet: Na isti način možete pripremiti jagode, naranče...

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje