Gulaš

Inspirirani tradicijom

Mirisni gulaš iz pećnice

Istaknut mesni okus i fini umak jedinstvenog okusa dobit ćete u ovoj kulinarskoj priči s Fantom.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Mirisni gulaš iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Meso operite i narežite na kocke.
  2. Papriku, krumpir i celer narežite na kockice, a šampinjone na četvrtine.
  3. Meso i povrće stavite u vrećicu za pečenje, dodajte sadržaj vrećice Fanta , 200 ml hladne vode, vino i listove lovora.
  4. Vrećicu zatvorite priloženom vezicom, oko 2 cm od ruba.
  5. Sadržaj vrećice pažljivo protresite da bi se mješavina ravnomjerno rasporedila.
  6. Vrećicu položite u posudu za pečenje i na vrhu probodite iglom nekoliko puta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 45 minuta.
  7. Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C.
  8. Pečeno jelo izvadite iz pećnice i pažljivo razrežite vrećicu da se ne bi opekli parom.

Posluživanje: Sadržaj vrećice istresite, maknite lovor i poslužite posuto nasjeckanim listovima celera.

Savjet: Dužinu pečenja odredite ovisno o vrsti mesa.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima