Trobojna torta s malinama i čokoladom bez pečenja

Za vrijeme toplijih dana favoriziramo slastice koje se ne peku, pa sigurno pogađate kako je trobojna torta s malinama i čokoladom jedna od takvih. Ova krasotica puna je iznenađenja. Kiselkasti okus maline u kremi od vanilije savršena je protuteža čokoladi koja se krije u drugoj kremi, a sve skupa obogatio je tek tanki sloj hrskavog biskvita na bazi keksa. Ovaj nam je recept trenutno na listi omiljenih za naredna svečana događanja, a u blogu 12 recepata u kojima krema ljubi voće možete pronaći još neke od odličnih slatkih recepata.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Trobojna torta s malinama i čokoladom bez pečenja

Sastojci

Za podlogu:

  • 200 g digestive keksa
  • 110 g maslaca

Za mousse od čokolade:

Za kremu od vanilije:

Za preljev:

Priprema

  1. Za podlogu, kekse sameljite u fini prah.
  2. Dodajte maslac narezan na kockice i nastavite miješati dok se sve ne poveže u mrvičastu smjesu.
  3. Mali kalup za torte Ø 20 cm, obložite papirom za pečenje pa na njega stavite smjesu od keksa i maslaca. Žlicom utisnite smjesu u kalup kako bi dobili podlogu.
  4. Podlogu odložite u hladnjak dok pripremate ostale komponente.
  5. Za mousse od čokolade, čokoladu natrgajte na kockice, pa stavite u lonac debljeg dna.
  6. Dodajte slatko vrhnje i prstohvat soli, a zatim zagrijavajte na laganoj vatri da se čokolada rastopi i sve poveže u glatku čokoladnu kremu.
  7. Dok se čokolada i vrhnje zagrijavaju, pripremite želatinu. U zdjelici pomiješajte želatinu s dvije žlice vode te ostavite sa strane da želatina nabubri.
  8. Kada se čokolada i vrhnje potpuno povežu, umiješajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se želatina ne otopi. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi, a zatim smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa.
  9. Stavite u hladnjak da se bolje ohladi, a zatim na čokoladni sloj posložite 125 g opranih malina.
  10. Za kremu od vanilije, u posudi pomiješajte slatko vrhnje, šećer i burbon vanilija šećer.
  11. Sve zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi i smjesa ne dođe do točke vrenja.
  12. Dok se vrhnje kuha pripremite želatinu tako da je u zdjelici pomiješate s dvije žlice hladne vode i ostavite da nabubri.
  13. Kada vrhnje dođe do točke vrenja, maknite ga s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i dobro promiješajte da se želatina rastopi.
  14. Ostavite kremu da se ohladi na sobnu temperaturu pa je prelijte preko čokoladnog sloja i malina.
  15. Vratite tortu u hladnjak da se potpuno stisne, a zatim složite i preostalih 125 g malina.
  16. Za crveni preljev, u zdjelici pomiješajte crveni preljev za torte s dvije žlice šećera i 2 – 3 žlice vode.
  17. Preostalu vodu zagrijte do točke vrenja, maknite je s vatre i umiješajte pripremljeni preljev.
  18. Vratite sve na vatru i zagrijavajte miješajući dok ponovno ne zavri.
  19. Ostavite preljev da se malo ohladi, a zatim ga prelijte preko torte kao završni sloj.

Posluživanje: Preljev će se stisnuti za petnaestak minuta i tada tortu možete poslužiti. 

Savjet: Na isti način možete pripremiti trobojnu tortu s jagodama.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom