Penne s radičem
- Recept by coolinarika.com -Na nebrojeno načina možemo obogatiti tjesteninu, a mi smo joj odlučili dodati glavicu radiča i učiniti je bogatijom svime što ova namirnica nudi.
![Penne s radičem](https://piovariations.cdn.podravka.net/98d4cd90-638e-11eb-b70d-0242ac12001e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj kipućoj vodi, pa ju ocijedite i isperite. Na ulje u tavu stavite narezani radič i protisnuti češnjak i samo ih kratko popržite da radič malo povene. Dodajte peršin, sok limuna, vrhnje za kuhanje, slatku papriku, posolite, popaprite i kratko pirjajte da tekućina proključa. U umak stavite kuhane penne, promiješajte, pospite parmezanom i poslužite odmah toplo.
Posluživanje: Poslužite odmah toplo.
Savjet: Jelo možete obogatiti tako da prije radiča popečete malo narezanog Podravskog špeka.