Heljdina kaša s lukom
- Recept by coolinarika.com -Peradske pečenke tradicionalno se poslužuju o božićnim blagdanima, na svadbama i u drugim važnijim prilikama, kad im heljdina kaša, baš kao u stara vremena, pristaje bolje od svakidašnjih priloga.
![Heljdina kaša s lukom](https://piovariations.cdn.podravka.net/e5a9766c-610d-11eb-a7cc-0242ac120034/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Heljdinu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (10 do 15 minuta). Na zagrijanom maslacu kratko propirjajte nasjeckani luk, a zatim ga zalijte s oko 100 ml vode. Pirjajte ga na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte lovorov list, mažuran, kokošju kocku i 200-300 ml vode. Umiješajte kuhanu heljdu, popaprite i zajedno kratko prokuhajte.
Posluživanje: Heljdinu kašu s lukom poslužite kao prilog uz pečenu perad.
Savjet: Umjesto luka možete upotrijebiti poriluk.