Heljdina kaša s lukom

Peradske pečenke tradicionalno se poslužuju o božićnim blagdanima, na svadbama i u drugim važnijim prilikama, kad im heljdina kaša, baš kao u stara vremena, pristaje bolje od svakidašnjih priloga.

  • 30 min
  • Jednostavno
Heljdina kaša s lukom

Priprema

  1. Heljdinu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (10 do 15 minuta).
  2. Na zagrijanom maslacu kratko propirjajte nasjeckani luk, a zatim ga zalijte s oko 100 ml vode. Pirjajte ga na laganoj vatri dok ne omekša.
  3. Dodajte lovorov list, mažuran, kokošju kocku i 200-300 ml vode.
  4. Umiješajte kuhanu heljdu, popaprite i zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje: Heljdinu kašu s lukom poslužite kao prilog uz pečenu perad.

Savjet: Umjesto luka možete upotrijebiti poriluk.

Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac