Čokoladne kremšnite
- Recept by coolinarika.com -Probajte ove zavodljive markantne kocke finog pjenastog sadržaja i uživajte u okusu kojeg ćete dugo prepričavati.
Priprema
Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima. Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. Čokoladu otopite na pari. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta. Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit. U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta. Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
Posluživanje: Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima te poslužite.
Savjet: Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.