Paprike punjene mesom i gorgonzolom
- Recept by coolinarika.com -Zaintrigirajte svoje goste ovim obično-neobičnim jelom s poklopljenim paprikama kuhanim u pećnici, a maslinovo ulje i komorač aktivirat će taj čaroban kulinarski klik.
Priprema
Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml vode i promiješajte. Dodajte mljeveno meso, rižu, naribanu gorgonzolu i parmezan, sjemenke koromača, maslinovo ulje i sve dobro promiješajte. Paprike operite, odrežite im peteljke i očistite od sjemenki. Napunite ih pripremljenom smjesom i poklopite s odrezanim peteljkama. Složite ih u vatrostalnu posudu, podlijte sa 300 ml vode i prekrijte aluminijskom folijom. Kuhajte u pećnici na 200°C 50-60 minuta.
Posluživanje: Poslužite tople ili hladne.
Savjet: Za nadjev koristite miješano mljeveno meso.Možete i zamrznuti.