Ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom

Jedno od jela na čiji se spomen rado vraćamo u djetinjstvo su ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom. Možete ih pripremiti u pola sata i prizvati mirisna sjećanja.

  • 30 min
  • Jednostavno
Ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom

Sastojci

Priprema

  1. Krumpire ogulite i narežite na manje komade.
  2. Stavite ih u posudu s posoljenom vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (20-25 minuta).Stavite ih u posudu s posoljenom vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (20-25 minuta).
  3. Krumpir ocijedite, dodajte mu maslac i kiselo vrhnje pa ga pomoću gnječilice za krumpir usitnite u pire. Popaprite i po potrebi posolite.
  4. Ćufte u umaku od rajčice stavite u posudu pa zagrijte na srednje jakoj vatri do vrenja i još 3-4 minute.

Posluživanje: Ćufte u umaku od rajčice poslužite s pire krumpirom te zelenom salatom.

Savjet: Po želji po ćuftama pospite svježe narezan bosiljak.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma