Rumunjska - Tochitura s mamaligom
- Recept by coolinarika.com -Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.
Priprema
Svinjetinu narežite na kockice. U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće. Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri. Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu. Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak. Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.
Posluživanje: Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.
Savjet: Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.