Kotlovina
- Recept by coolinarika.com -Pripremite kotlovinu uz grah i uživajte uz svoje omiljeno društvo, mirisima pečenja i dobrim zalogajima neće moći nitko odoljeti.
Priprema
Kotlete i piletinu pospite žlicom Vegete i ostavite stajati oko sat vremena. Posudu (kotao) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte. Stavite mast, a zatim na njoj popržite pripremljene kotlete, piletinu i kobasice. Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice. Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu. Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, kratko promiješajte i podlijte vinom. Ponovo kratko promiješajte, dodajte temeljac i podlijte vodom (oko 1 l). Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša. Meso izvadite na rub , a u umak dodajte ispran i ocijeđen grah iz limenke.
Posluživanje: Meso poslužite uz pripremljeni grah.
Savjet: Ako volite da vam je kotlovina pikantnija dodajte ljutu papriku ili feferon.