Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Salata od piletine i pečene paprike

Salata od piletine i pečene paprike lagano je jelo koje možete pripremati za ručak ili večeru. U receptu smo otkrili odličan trik za sočnost pilećih prsiju, naravno tajna je u dobrom temeljcu. Kombinacija odabranog povrća - paprike, luka i češnjaka odlično se sljubila uz komadiće sočnog mesa.

  • 20 min
  • Jednostavno
Salata od piletine i pečene paprike

Sastojci

Priprema

  1. U posudu ulijte kokošji temeljac, dodajte lovor, poklopite i pustite da zavri.
  2. Dodajte piletinu, kuhajte jednu minutu, poklopite posudu, isključite vatru i pustite piletinu da stoji u temeljcu 30 minuta do sat vremena.
  3. U veću posudu stavite usitnjeni češnjak, sitno narezan luk, nasjeckan peršin, papriku narezanu na trakice, jabučni ocat, maslinovo ulje, malo soli i svježe mljeveni crni papar. Lagano izmiješajte sastojke.
  4. Piletinu izvadite iz temeljca i ostavite da se ohladi.
  5. Narežite je na komade veličine zalogaja.

Posluživanje: Narezanu piletinu pomiješajte s ostalim sastojcima i poslužite ohlađeno.

Savjet: Temeljac u kojem ste kuhali piletinu iskoristite za pripremu drugog jela ili jednostavno ukuhajte rezance za finu ukusnu, toplu juhu.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”