Mont blanc na drugačiji način
- Recept by coolinarika.com -Popularni kremasti desert s kestenom, poznat kao Mont Blanc, možete pripremiti na drugačiji, jednostavniji i brži način i to bez paljenja pećnice. Zahvaljujemo autoru Darku Debiću na ustupljenom receptu.
Priprema
Za pripremu podloge stavite kekse u multipraktik i usitnite. Dodajte otopljeni maslac, šećer u prahu i mlijeko. Sve zajedno kratko u multipraktiku promiješajte kako bi se sve spojilo. Utisnite smjesu u tankom sloju u okrugle kalupe Ø 8 cm. Stavite u hladnjak dok se ne stegnu. Prije pripreme čokoladne kreme odvojite 20 g Šlag kreme okus čokolada i sačuvajte za kremu od kestena. Od ostatka (40 g) i 80 ml mlijeka pripremite čokoladnu kremu. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute da dobijete kremu. Pripremljenu kremu rasporedite u 12 kalupa u obliku polukugle Ø 4 cm. Stavite ih u zamrzivač na pola sata. Za Parfe kremu u hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 4 minute (najvećom brzinom). Kremu odmah rasporedite u 12 kalupa u obliku polukugle Ø 8 cm. Izvadite iz zamrzivača zamrznute čokoladne polukugle i utisnite u sredinu parfe polukugle. Stavite u zamrzivač na 60 ak minuta. Kesten pire stavite u zdjelu za miksanje, dodajte 20 g Šlag kreme okus čokolada i dvije žlice mlijeka. Miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini 2 - 3 minute. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s rupičastim nastavkom. Svaku zaleđenu polukuglu položite na pripremljenu podlogu od keksa. Obložite sve polukugle kremom od kestena i ukrasite kapljicama čokolade.
Posluživanje: Prije posluživanja lagano posipate šećerom u prahu.
Savjet: Sastojci su za 12 tortica Ø 8 cm.